Ny hamnkran i bruk i Jakobstads hamn

UUTISET

Transporten av vindmöllorna har startat

Vikarie för hamnövervakare sökes

Port of Pietarsaari is ready for long and heavy cargo

Ny hamnkran i bruk i Jakobstads hamn

Pietarsaaren satama valmiina haastaviinkin tuulivoimaprojekteihin

Instructions to avoid spreading of COVID-19 at Port of Pietarsaari

Miljövinsten fanns precis runt hörnet

Lediga jobb: Hamnövervakare

Tjänsterna i Jakobstad Hamn hittills oförändrade

Den förbättrade servicen i och med den nya hamnkranen som Jakobstads Hamn Ab har skaffat ökar hamnens konkurrenskraft och utvecklar därmed hela den ekonomiska regionen

Hamnkranen Liebherr LHM 500 som nu har anlänt till hamnen kan lyfta lass på upp till 140 ton och gör Jakobstads hamn alltmer konkurrenskraftig både med tanke på projektlaster och bulk- och containertransporter. I Jakobstads hamn finns från tidigare hamnoperatör Euroports Pietarsaari Ab:s 100 tons Gottwald HMK 280 E hamnkran.

Jakobstads Hamn Ab:s verkställande direktör Juha Hakala betonar den totala effekten av att utveckla hamnen.

”Med hjälp av två tunga hamnkranar kan vi bättre än tidigare utföra olika slags projektarbeten, såsom lyftarbeten som anknyter till vindkraft samt enskilda tyngre lyft”, berättar Hakala. ”Att förbättra hamnens service är en del av hamnens utvecklingsstrategi, som har i syfte att öka trafiken i hamnen. Utvecklingen av hamnfunktionerna skapar affärsmöjligheter för våra kunder och kommer genom multiplikatoreffekterna också att skapa nya arbetsplatser i hamnen och närregionen”, konstaterar Hakala.

Mera information: Juha Hakala, verkställande direktör, Jakobstads Hamn Ab juha.hakala@portofjakobstad.fi +358 40 585 2332

Hamnkranen Liebherr LHM 500 anlände till Jakobstads hamn före julen. Den möjliggör krävande projektlaster och lyft av tunga lass som väger upp till 140 ton, t.ex. hantering av vindkraftskomponenter.

PIETARSAAREN SATAMA OY

Alholmintie 76
68600 PIETARSAARI
Y-tunnus: 2650921-9

Operaattori: HANDFIHH
Verkkolaskuosoite:
003726509219

© Pietarsaaren Satama Oy 2017