Ensimmäinen tuulivoimakuljetus saapui Pietarsaaren satamaan – uusi nosturi vauhdittaa tuulivoimaprojekteja satamassa

UUTISET

Suo­men alus­lii­ken­teen uu­si Mas­ter’s Gui­de -pal­ve­lu avau­tunut käyttä­jil­le

Pietarsaaren satama tukee merituulivoimaa

Tuulimyllykuljetukset satamasta alkaneet

Lomatuuraajalle töitä tarjolla

Port of Pietarsaari is ready for long and heavy cargo

Ensimmäinen tuulivoimakuljetus saapui Pietarsaaren satamaan – uusi nosturi vauhdittaa tuulivoimaprojekteja satamassa

Uusi satamanosturi käyttöön Pietarsaaren satamassa

Pietarsaaren satama valmiina haastaviinkin tuulivoimaprojekteihin

Instructions to avoid spreading of COVID-19 at Port of Pietarsaari

Uusi nosturi pääsi heti tositoimiin ja tällä viikolla purettiin ensimmäinen suurten tuulivoimaloiden osien kuljetus Pietarsaaren satamassa.

 

Energiaomavaraisuutta halutaan nyt lisätä ympäri Eurooppaa. Tuulivoimaprojekteja toteutetaan myös Suomessa ennätystahtiin. Pietarsaaren satama on vahvasti mukana muutoksessa.

Joulukuussa 2022 Pietarsaareen saatiin uusi, 140 tonnia nostava Liebherr-satamanosturi. Näin nykyinen Gottwald-satamanosturi sai rinnalleen uuden taisteluparin ja operaatiot uutta puhtia.

”Tuulivoimaprojektien kannalta tilanne on nyt ideaalinen: kahden satamanosturin yhteispeli on juuri sitä, mitä olemme hakeneet jo pitkään”, sanoo sataman toimitusjohtaja Juha Hakala.

Tehty työ on tuottanut tulosta ja tiistaina satamaan saapui ensimmäinen rahtilaiva, 150 m pitkä UHL Freedom, lastina tuulimyllyn siipiä. Uuden nosturin päästessä heti tositoimiin, lasti purettiin välivarastoon odottamaan jatkokuljetuksia loppukohteeseen.

”Kaikki sujui loistavasti, kiitos operaattori Euroports Pietarsaaren ja BB Logisticsin ammattitaitoisen henkilöstön” toteaa Hakala.

Satamakenttä laajeni viime kesänä kolmella hehtaarilla ja ensi kesänä satamakenttää laajennetaan jälleen. ”Kentän laajennuksella on tärkeä rooli tuulivoimaprojektien vauhdittamisessa ja olemme tyytyväisiä, kun varastointikapasiteettia saatiin lisää.”

Satamakentältä on myös suora ja hyvä erikoiskuljetusreitti valtatie 8:lle. Erikoiskuljetus-reitille on saatu uusi ramppi ja reitillä olevien tasoristeysten haasteita on ratkottu yhdessä myös Väyläviraston kanssa.

”Nyt on käytössä rautatien tasoristeyksissä etäohjattavat sähköjohtojen nostolaitteistot, jolloin tunnin varoitusajalla voidaan isokin tuulivoimakuljetus viedä ongelmitta läpi näistä tasoristeyksistä. Aikaisemmin varoitusaika oli yksi viikko.” toteaa Juha Hakala.

Myös jatkoa kuljetuksille on luvassa ja seuraavaa laivaa odotellaan saapuvaksi jo muutaman viikon kuluttua.

PIETARSAAREN SATAMA OY

Alholmintie 76
68600 PIETARSAARI
Y-tunnus: 2650921-9

Operaattori: HANDFIHH
Verkkolaskuosoite:
003726509219

© Pietarsaaren Satama Oy 2017